Learn Korean with BTS #33 – Korean Words Quiz #13 : Finding the right translation

Korean Words Quiz #13 : Finding the right translation

 

Please read and learn from the Learn Korean with BTS posts below and take this quiz to test your knowledge.

1 – Quick Guide to Hangul, Korean
2 – 가다, 걱정, 계속, 괜찮다, 기억, 길
3 – 나, 너, 노래, 누구, 눈, 느낌
4 – 다르다, 다시, 달, 돈, 두렵다, 듣다
5 – 라면, 랩, 레스토랑, 레슨, 로또, 리더
6 – 마음, 많이, 말하다, 매일, 모르다, 미치다
7 – 발, 밤, 별, 보다, 비, 빛
8 – 사람, 사랑, 생각, 세상, 손, 시간
9 – 알다, 오늘, 오다, 우리, 웃다, 원하다
10 – 잠, 좋다, 주다, 지금, 진짜, 집
11 – 차다, 찾다, 처음, 최고, 춤, 친구
12 – 카드, 칼, 커피, 코, 크다, 키스
13 – 타다, 탕진, 태양, 태어나다, 특별하다, 틀리다
14 – 평생, 포기하다, 표정, 푸르다, 피, 필요
15 – 하다, 하루, 함께, 항상, 행복, 힘
16 – 까맣다, 깨다, 꽃, 꿈, 끌어안다, 끝
17 – 땀, 때, 떠나다, 또, 뛰다, 뜨다
18 – 빨리, 빠지다, 빨갛다, 빵, 뻔하다, 뽀뽀
19 – 싸움, 싹, 쓰다, 쓰러지다, 쓸데없다, 씨
20 – 짜증, 짧다, 째다, 쩔다, 찍다, 찢다

 

Finding the right translation

1. 꿈이 없어도 괜찮아
① It’s okay if you don’t have a dream
② I can’t remember at all
③ Like a child who lost his way
④ Because you can’t live without me

 

2. 전혀 기억이 나질 않아
① Nothing much has changed from back then
② This moment won’t ever come again
③ The pretty stars and pretty moon
④ I can’t remember at all

 

3. 그래 돈 벌자
① There are only four months left this year
② Yeah, let’s earn money
③ So don’t ever let go of my hand
④ Don’t be surprised and listen

 

4. 뭐가 두려워?
① How can a person be like this?
② What are you afraid of?
③ Did I make any mistakes today?
④ Did you win a lottery?

 

5. 아무도 말 안 해줬잖아
① Our hearts are still the same
② No one told me
③ You must have hurt a lot
④ For you, everyday I’ll be new

 

6. 난 널 몰라
① No one told me
② For you, everyday I’ll be new
③ I don’t know you
④ What’s wrong with you? You’re crazy

 

7. 어쩜 사람이 그래?
① Am I too greedy?
② Or was it a deep kiss?
③ How can a person be like this?
④ What are you afraid of?

 

8. 자 놀라지 말고 들어
① Don’t be surprised and listen
② Face that fell asleep after eating ramen ddaeng
③ You and I, if we’re together we can smile
④ Your rap skills are back to back

 

9. 얘들아 이리 와
① Guys, come here
② Let’s get married
③ Hold my hand and smile
④ You know what I want

 

10. 이것도 큰 욕심일까?
① How many hours do we fly?
② Did I say something wrong?
③ What should I do now?
④ Am I too greedy?

 

Quiz Answers

1-①, 2-④, 3-②, 4-②, 5-②
6-③, 7-③, 8-①, 9-①, 10-④

Leave a Comment