Learn Korean with BTS #44 – Korean Grammar Quiz #10 : ~만,~도,~로,~에서,~처럼,~보다,~들

Korean Grammar Quiz #10 : ~만,~도,~로,~에서,~처럼,~보다,~들

 

Please read and learn from the Learn Korean with BTS posts below and take this quiz to test your knowledge.

1 – Quick Guide to Hangul, Korean
2 – 가다, 걱정, 계속, 괜찮다, 기억, 길
3 – 나, 너, 노래, 누구, 눈, 느낌
4 – 다르다, 다시, 달, 돈, 두렵다, 듣다
5 – 라면, 랩, 레스토랑, 레슨, 로또, 리더
6 – 마음, 많이, 말하다, 매일, 모르다, 미치다
7 – 발, 밤, 별, 보다, 비, 빛
8 – 사람, 사랑, 생각, 세상, 손, 시간
9 – 알다, 오늘, 오다, 우리, 웃다, 원하다
10 – 잠, 좋다, 주다, 지금, 진짜, 집
11 – 차다, 찾다, 처음, 최고, 춤, 친구
12 – 카드, 칼, 커피, 코, 크다, 키스
13 – 타다, 탕진, 태양, 태어나다, 특별하다, 틀리다
14 – 평생, 포기하다, 표정, 푸르다, 피, 필요
15 – 하다, 하루, 함께, 항상, 행복, 힘
16 – 까맣다, 깨다, 꽃, 꿈, 끌어안다, 끝
17 – 땀, 때, 떠나다, 또, 뛰다, 뜨다
18 – 빨리, 빠지다, 빨갛다, 빵, 뻔하다, 뽀뽀
19 – 싸움, 싹, 쓰다, 쓰러지다, 쓸데없다, 씨
20 – 짜증, 짧다, 째다, 쩔다, 찍다, 찢다

 

It’s a Korean particle that means ‘only’.

Choose the correct answers to complete the sentences.

 

1. 두 발에 상처(   ) 가득해도
Even though my feet are full of scars
① 이 ② 을 ③ 만 ④ 도

 

2. 죄 없는 이불(   ) 차
I keep kicking my innocent blankets
① 만 ② 으로 ③ 가 ④ 를

 

3. 내게 하루(   ) 시간이 있다면
If I had only one day
① 에서 ② 들 ③ 가 ④ 만

 

4. 나 항상 니 모습(   ) 떠올라
I only think of you always
① 에 ② 만 ③ 가 ④ 는

 

It’s a Korean particle that means ‘also’, ‘too’.

Choose the correct answers to complete the sentences.

 

5. 나(   ) 친구가 있음 좋잖아
It’s good that I have a friend, too
① 에서 ② 들 ③ 가 ④ 도

 

6. 이것(   ) 큰 욕심일까?
Am I too greedy?
① 처럼 ② 에서 ③ 도 ④ 가

 

7. 이 겨울(   ) 끝이 나요
The winter is ending
① 으로 ② 도 ③ 가 ④ 를

 

8. 오늘(   ) 비가 내릴 것 같아
It looks like it’s going to rain again today.
① 도 ② 에서 ③ 에 ④ 를

 

It’s a Korean particle that means ‘with [towards, to, by, through]’.

Choose the correct answers to complete the sentences.

 

9. 널 만난 날 다음 날 후회(   ) 가득 차
The day I met you, the day after I was full of regrets
① 로 ② 에서 ③ 이 ④ 에

 

10. 카드(   ) 만든 집
A house made of cards
① 처럼 ② 에서 ③ 로 ④ 가

 

11. 자 떠나자 푸른 바다(   )
Now let’s go to the blue sea
① 이 ② 가 ③ 로 ④ 만

 

It’s a Korean particle that means ‘at[from, in, out of]’.

Choose the correct answers to complete the sentences.

 

12. 바깥이 환해졌을 때쯤 잠(      ) 깨
I wake up when it’s just about to get bright outside
① 로 ② 에서 ③ 가 ④ 으로

 

It’s a Korean particle that means ‘like’, ‘same’.

Choose the correct answers to complete the sentences.

 

13. 막 내려앉은 저 눈(      ) 숨을 쉬자
Let’s breathe like that snow that just settled down
① 도 ② 에서 ③ 에 ④ 처럼

 

It’s a Korean particle that means ‘than’.

Choose the correct answers to complete the sentences.

 

14. 넌 누구(      ) 밝게 빛나
You shine brighter than anyone else
① 보다 ② 에서 ③ 도 ④ 만

 

It’s a Korean particle which is equivalent to a plural suffix in English.

Choose the correct answers to complete the sentences.

 

15. 형(    )의 랩 실력이 고만고만해
Your rap skills are back to back
① 이 ② 로 ③ 가 ④ 들

 

Quiz Answers

*Noun + 만 : only
*Noun + 도 : also, too
*Noun + 로 : with [towards, to, by, through]
*Noun + 에서 : at[from, in, out of]
*Noun + 처럼 : like, same
*Noun + 보다 : than
*Noun + 들 : a plural suffix

1-③, 2-①, 3-④, 4-②, 5-④
6-③, 7-②, 8-①, 9-①, 10-③
11-③, 12-②, 13-④, 14-①, 15-④

Leave a Comment